14 Nisan 2008 Pazartesi

GÜLLERİN EFENDİSİ


Enerji Bir Sen Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle hizmet binası lokalinde üyelerine bir konferans düzenledi. Kırıkkale İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hüseyin Aksoy’un verdiği konferansta Aksoy “Peygamberi anlamak; onu bilmek, tanımak ve öğrenmekle olur” dedi.


BİR FİTNE ÖRNEĞİDİR
Enerji Bir Sen Şube Başkanı Cebrail İbiş, “Dünyanın ekonomik ve siyasi konjonktürünü henüz ellerinde tutmaya devam eden odaklar, şimdilerde psikolojik konjonktürü de İslam aleyhine kullanmaya başladılar. Metotları yıkım olan mihrakların amacı İslam’ın yükselişini durdurmaktır. İslam tüm insanlığa sevgi, barış ve kardeşliği getirmiştir” dedi. İbiş konuşmasının devamında ise, “Allah elçisi olan Peygamberi, sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık alemi ve hatta bütün alemler için gelmiş şefkat ve merhamet kaynağıdır. Bu gerçeği ters yüz etmek ve farklı göstermek boşuna kürek çekmektir. İslam’a Kuran’a ve İslam Peygamber’ine hakaret ederek gerekçeler aramak ve din eksenli bloklar oluşturarak taraflar kazanmaya ve zincirleme tepkilerle ayrışmayı geniş tabana yaymaya çalışmak, tarihte emsali görülmemiş bir fitne örneğidir” şeklinde ifadeleri kullandı.


O’NU ANLAMAK TANIMAK VE ÖĞRENMEKLE OLUR

Enerji Bir Sen Şube Başkanı Cebrail İbiş “Kutlu Doğum Haftası’nda Peygamberimizi anmak, hatırlamak ve hatırlatmak amacı ile konferans tertipledik” diyerek konuşmasına son verdi. İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hüseyin Aksoy, Hz Peygamber’i anlatan konuşmasını yaptı. Aksoy, “Peygamberi anlamak için, onu bilmek, tanımak ve öğrenmekle olur. Bu konuda da Peygamberimizin hayatını anlatan Siyer kitaplardan bilgi alabilirsiniz ve onu tanımaya çalışabilirsiniz. Bu sayede onu anlayabilirsiniz” şeklinde konuştu. Aksoy konuşması içerisinde Kuran ayetlerinden örnekler vererek Hz. Peygamberi anlattı. Programda çeşitli ikramlar verilirken, katılımcılara Kuran Meali dağıtıldı.

Hiç yorum yok: