9 Nisan 2008 Çarşamba

İSLAM SEVGİ VE KARDEŞLİK DİNİDİR.

Dünyanın ekonomik ve siyasi konjonktürünü henüz ellerinde tutmaya devam eden odaklar, şimdilerde psikolojik konjonktürü de İslam aleyhine kullanmaya başladılar. Metotları yıkım olan bu mihraklar, amacı İslam’ın yükselişini durdurmaktır.

Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'ın, İslam'ı şiddet ile özdeşleştiren filmi 'Fitne' filmi Kur'an-ı Kerim'i kötüleyerek dünyadaki 1.3 milyardan fazla Müslüman'ın duygularına zarar vermektedir. Bu filmin yalnızca farklı dini inançlar arasında huzursuzluk ve hoşgörüsüzlük yaratmayı, dünya barış ve istikrarını tehlikeye sokmayı amaçlamaktadır.

İslam tüm insanlığa sevgi, barış ve kardeşliği getirmiştir. Zira Allah elçisi olan İslam Peygamberi, sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık âlemi ve hatta bütün âlemler için gelmiş şefkat ve merhamet kaynağıdır. Bu gerçeği ters yüz etmek ve farklı göstermek boşuna kürek çekmektir. Asıl FİTNE budur.

İslam’a, Kur'ana ve İslam Peygamberi'ne hakaret ederek gerekçeler aramak ve din eksenli bloklar oluşturarak taraftar kazanmaya ve zincirleme tepkilerle ayrışmayı geniş tabana yaymaya çalışmak, tarihte emsali görülmemiş bir fitne örneğidir.

Hiç yorum yok: