27 Haziran 2008 Cuma

GEÇMİŞ OLSUN




MKE Barut Fabrikasında Meydana gelen üzücü kaza sonucu, İki itfaiye eri ve bir koruma güvenlik görevlisi arkadaşımız yaralanmıştır. MKE Kurumu parlayıcı, patlayıcı ve yanıcı madde imali yapılmaktadır. Parlayıcı ve patlayıcı yangınlarında söndürme diğer yangınlardan farklılık arz etmektedir. Bu nedenle MKE Kurumu bünyesinde çalıştırtacak itfaiye görevlisi sayısı bir an önce arttırılmalıdır.


İtfaiye erleri herkesin koşarak kaçtığı yangının içine koşarak girmektedirler , dünyanın insan haklarına saygılı tüm toplumlarında itfaiyecilik mesleği mensuplarına farklı bir önem verilmektedir. İtfaiye personeline ne yazık ki özlük hakları her nedense verilmemektedir. İtfaiye Personeli Yardımcı hizmetler sınıfında kabul edilmektedir. Yardımcı hizmetler sınıfı , kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak gibi 657 sayılı Devlet Memurları kanunda tanımlanmıştır. Bir an önce itfaiye personeli yardımcı hizmetler sınıfından çıkartılmalıdır.

İtfaiyecilik mesleği, son derece kutsal, büyük fedakarlık gerektiren, meslektir. Türkiye’de ne yazık ki itfaiyecilik bir meslek olarak dahi görülmemektedir. Ağır makine kullanımı, hortumla yangını söndürmek için verilen mücadele fiziksel bozukluk ve ağrılara neden olmaktadır. İtfaiyeci hem yangını söndürmeye, hem de kendini bu olumsuz etkenlerden korumaya çalışmaktadır. Bugün itfaiyeci olarak görev yapan arkadaşlarımızın yarısından fazlası mesleki hastalıkların pençesindedir

Hiç yorum yok: