5 Aralık 2008 Cuma

Günaydın,Biz Gelirken,Siz Gidiyorsunuz

Günaydın,Biz Gelirken,Siz Gidiyorsunuz
KAMU ÇALIŞANLARINI LÜTFEN Tİ’YE ALMAYIN
Bilindiği üzere 26.09.2008 tarihli YPK kararı Resmi Gazetede yayınlanmadan önce ilk olarak web sitemizde yayınlamıştır. Kamuoyu oluşturmak maksadıyla yapılan bu hareket, sonuç vermiş ,tüm sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmiştir. YPK kararında da ki yanlışlıklar” DAĞ FARE DOĞURDU” haber başlığımız ile sizlere duyurulmuştur. 08.10.2008 Devamı için tıklayınız.
Uzun yıllardır sendikacılığı kendi emelleri doğrultusunda siyasallaştıran ve kamu çalışanlarının menfaatinin aksine ,tribüne oynayan sendikalar,show yapmayı sendikacılık gereği sayarak ,yine YPK kararını çıkaran sanki sendikamız MEMUR-SEN ‘miş gibi ,sendikamız üzerinden ucuz sendikacılık yapmayı tercih etmişlerdir.


Bizler laflara ,entrikalara bakmadan, Ayinesi iştir,kişinin lafa bakılmaz sözü gereği, YPK kararında ki yanlışlıkların ve hataların düzeltilmesi amacıyla, Memur-sen Başkanlar ve yönetim kurulları ,hukuk,basın ve bürokrasi danışmanlarımız ile istişare toplantısı yapılmış ve YPK kararının olumsuzlukları masaya yatırılmıştır.Çözüm ve öneri yollarının hayata geçmesi noktasında programlar yapılarak,sendikal,siyasi ,hukuki ve bürokratik çalışmalara hız verilmiştir.
Öncelikli olarak ,YPK kararı ve muhtevasında yer alan yanlışlıkları ,kamu oyuna haykırmak için 13 Ekim 2008 ‘de Güvenpark’ta kitlesel basın açıklaması yapılmış,Devamı için tıklayınız. akabinde, 16.10.2008 Zonguldak, 17.10.2008 Kırıkkale, 18.10.2008 Konya,20.10.2008 Isparta ve 23.10.2008 Samsun illerinde yapılan basın açıklamalarımız ses getirmiş ve bu haykırış devam edecektir.
Sorumlu sendikacılık gereği ,basın açıklamamızdan sonra, Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı nezdinde bir dizi girişimlerde bulunulmuştur.
Toplu Görüşmeden ve Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Bakan Sayın Murat Başesgioğlu ile görüşülmüştür. 16 Ekim 2008 tarihinde Devlet Personel Başkanı Sayın Jale Aygül,Memur-sen Genel Mev. ve Top. Gör. Sekreteri ve Enerji Bir-sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul , yönetim kurulu üyeleri ve hizmet kolumuzda ki kurum temsilcileri ziyaret edilerek konu ayrıntıları ile anlatılmış ve çözümü yolunda gerekli girişimde bulunulacağı sözü alınmıştır.
Ayrıca KİT’lerde ki I sayılı cetvelde çalışanlarla birlikte kamuda çalışan yönetici konumunda personelin denge tazminatından doğan kayıpların giderilmesi , YPK kararı ile faydalandırılmayan diğer unvan gruplarının faydalandırılması amacı ile taleplerimizden sonuç alınıncaya kadar girişimlerimiz devam edecektir.
Tarih : 24.10.2008 tarihinde YPK kararına dava açılmıştır .Devamı için tıklayınız.
Tarih : 27.10.2008 ,YPK kararını inceleyerek adaletsizlikleri ortaya koyan Memur-Sen, karardaki yanlışlıkları içeren yazıyı Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı’na gönderdi.
Karardaki yanlışlıkları içeren yazının tamamı için tıklayınız
Tarih : 30.10.2008 ,Toplu Görüşmeden ve Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Bakan Murat BAŞESGİOĞLU ile görüşülmüştür.Devamı için tıklayınız.
Tarih : 04.11.2008 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr.M.Hilmi Güler, makamın da ziyaret edilmiştir. Devamı için tıklayınız.

Hiç yorum yok: