28 Aralık 2008 Pazar

İnsanlıktan nasibini alan ve gerçek barıştan yana olan herkesi harekete geçmeye çağırıyoruz




KATİL İSRAİL'İ ŞİDDETLE KINIYORUZ


Memur-Sen, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı İsrail Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bırakarak protesto etti. Yapılan basın açıklaması sırasında, 'Katil İsrail, Filistin'den defol' sloganları atıldı.


Memur-Sen, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı İsrail Büyükelçiliği önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. Memur-Sen Konfederasyonu yönetim kurulu üyeleri, Konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile üyelerinin katıldığı basın açıklamasını Memur-Sen adına, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar yaptı. İsrail’in hain saldırısının tel’in edildiği basın açıklamasında şöyle denildi:

“Terörist devlet İsrail, hain yüzünü Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıyla bir kez daha göstermiştir.

İsrail’in okullara ve evlere yönelik düzenlediği saldırıda 200’ün üzerinde sivil halkın ölmesi ve 300’ün üzerinde yaralının olması milletimizi derinden üzmüştür.

Gazze’de yağdırdığı bombalarla çoluk çocuk onlarca masum insanı katleden işgalci İsrail, başta İslam Alemi olmak üzere tüm insanlığın nefretini kazanmıştır.

Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail’in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetleyerek şiddetle kınıyoruz.

İsrail’in kadın ve çocuk demeden sivil halka yönelik olarak düzenlediği bu canice saldırıya Batılı ülkelerin sessiz kalmasını da anlamlı buluyor, onları bu tavırlarından dolayı suç ortağı ilan ediyoruz.


Medeniyetler ittifakından bahseden, dünya barışı ve özgürlük çağrıları yapan batı dünyasının sahte yüzü, İsrail’in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Bir taraftan barış deyip diğer taraftan masum insanları katleden İsrail’in terörist yüzünü artık bütün dünya görmelidir.

Bir başka önemli konu ise İslam coğrafyasının merkezinde sayılan Filistin’de akan Müslüman kanının durdurulmasında yıllardır aksiyoner olmayı beceremeyen İslam Devletlerinin ve toplumunun harekete geçip geçmeyeceğidir.

Biz diyoruz ki; sabretmek, boyun eğmek değil, direnmektir. Bu direnme ruhu, inancımızın doğasında vardır. Ve bu ruhu harekete geçirmemek büyük bir vebaldir.

Başta Hükümetimiz olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin devleti ve milletiyle, İsrail’in terörist eylemlerine karşı her türlü eylemi ortaya koymalıdır.

Bu düşüncelerle, hain saldırılarda şehit olan Filistinlilere Allah’tan rahmet, tüm İslam alemine baş sağlığı diliyoruz.”



İsrail'in siyah çelenk bırakılarak protesto edildiği etkinliğe Memur Sen Genel Sekreteri ve Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur Sen Genel Mali Saymanı ve Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Memur Sen Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Halit Ortaköy, Memur Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan ve Emekli Bir Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, Memur Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hiç yorum yok: