24 Nisan 2008 Perşembe

TBMM Millet İradesini Hiçe Sayanlara En Büyük Cevaptır

Vatanımızın her bir köşesinin düşman tarafından işgal edildiği, istiklalimizin ayaklar altına alındığı karanlık tablodan aziz milletimizin şanlı bir silkinişle ayağa kalkmasını, kendi geleceğiyle ilgili kararları kendisinin alabileceğinin deklarasyonunu ifade eden TBMM’nin açılışının 88. yıldönümünü idrak ediyoruz.
TBMM millet iradesinin yansımasıdır. Milleti özne kabul edişimizin sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin millet iradesi olduğunun göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün millet iradesine ve egemenliğin millete ait oluşuna ilişkin şu sözleri son derece anlamlıdır: “Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkûmdurlar.” “Hâkimiyetine doğrudan doğruya sahip olmanın kıymetini pek iyi anlayan ve pek iyi bilen millet, bu mukaddes hâkimiyetine karşı baş gösterecek her tehlikeyi kahredecektir.”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini kavrayamamış, egemenliğin milletin bütününe değil, elitist bir kesime ait olduğu zannına göre hareket eden kesimlerin Milli Mücadele dönemini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün millet iradesine ve egemenliğine ilişkin görüşlerini ihtiva eden metinleri tekrar tekrar okumaları ve hazmetmeleri gerekir.
Son zamanlarda milleti hafife alan, milli egemenliği millete rağmen millet için egemen olma tanımıyla oligarşik bir biçime dönüştürmeye çabalayan yaklaşımları kaygıyla takibediyoruz. Millet, iradesini gizli seçim açık sayım yöntemiyle seçtiği temsilcileri aracılığıyla ve hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmaksızın kullanmaktan yanadır. Bu milletin her bir ferdi kendi geleceğini, ülkesinin geleceğini önemsemektedir. Millet çoğunluğunun yanlışta ittifak etmesi mümkün değildir. Milletin, iradesine ipotek koyan akıl hocalarına da ihtiyacı yoktur.
Ülkemizde toplumsal barış ve huzurun demokrasiyi içimize sindirmek, millet iradesini egemen irade olarak kabul etmekle mümkün olacağına inanıyor, Milli Mücadeleyi gerçekleştiren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz.

14 Nisan 2008 Pazartesi

GÜLLERİN EFENDİSİ


Enerji Bir Sen Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle hizmet binası lokalinde üyelerine bir konferans düzenledi. Kırıkkale İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hüseyin Aksoy’un verdiği konferansta Aksoy “Peygamberi anlamak; onu bilmek, tanımak ve öğrenmekle olur” dedi.


BİR FİTNE ÖRNEĞİDİR
Enerji Bir Sen Şube Başkanı Cebrail İbiş, “Dünyanın ekonomik ve siyasi konjonktürünü henüz ellerinde tutmaya devam eden odaklar, şimdilerde psikolojik konjonktürü de İslam aleyhine kullanmaya başladılar. Metotları yıkım olan mihrakların amacı İslam’ın yükselişini durdurmaktır. İslam tüm insanlığa sevgi, barış ve kardeşliği getirmiştir” dedi. İbiş konuşmasının devamında ise, “Allah elçisi olan Peygamberi, sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık alemi ve hatta bütün alemler için gelmiş şefkat ve merhamet kaynağıdır. Bu gerçeği ters yüz etmek ve farklı göstermek boşuna kürek çekmektir. İslam’a Kuran’a ve İslam Peygamber’ine hakaret ederek gerekçeler aramak ve din eksenli bloklar oluşturarak taraflar kazanmaya ve zincirleme tepkilerle ayrışmayı geniş tabana yaymaya çalışmak, tarihte emsali görülmemiş bir fitne örneğidir” şeklinde ifadeleri kullandı.


O’NU ANLAMAK TANIMAK VE ÖĞRENMEKLE OLUR

Enerji Bir Sen Şube Başkanı Cebrail İbiş “Kutlu Doğum Haftası’nda Peygamberimizi anmak, hatırlamak ve hatırlatmak amacı ile konferans tertipledik” diyerek konuşmasına son verdi. İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hüseyin Aksoy, Hz Peygamber’i anlatan konuşmasını yaptı. Aksoy, “Peygamberi anlamak için, onu bilmek, tanımak ve öğrenmekle olur. Bu konuda da Peygamberimizin hayatını anlatan Siyer kitaplardan bilgi alabilirsiniz ve onu tanımaya çalışabilirsiniz. Bu sayede onu anlayabilirsiniz” şeklinde konuştu. Aksoy konuşması içerisinde Kuran ayetlerinden örnekler vererek Hz. Peygamberi anlattı. Programda çeşitli ikramlar verilirken, katılımcılara Kuran Meali dağıtıldı.

11 Nisan 2008 Cuma

ELMADAĞ'DA TİRİT YENİR




Elmadağ Barut Fabrikası Çalışanlarına Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından bir öğle yemeği verildi. Yemeğe Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Yönetimi ve Elmadağ Barut Fabrikası Çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda Bir Konuşma yapan Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İBİŞ “Biz sendikacılığı İnsana hizmet etme amacı olarak görüyoruz . Üyelerimizin ve memurlarımızın hizmetine talip olduk ve bunu da şerefli bir görev addettik. Sendikamız hizmet sendikacılığı anlayışını benimsemiştir üyelerinin hak ve çıkarlarını her alanda koruyup geliştirmesi temel amacıdır. Bizim sendikacılığımız ilke sendikacılığıdır. Sendikamız demokrasiden insan hak ve özgürlüklerinden yana olduğunu belirtti.”

Konuşmasında Örgütlenmenin önemine de değinen İBİŞ, "Adil Bir Yaşam Mücadelesinde, Gelir Dağılımında Eşitlik İçin; Güvenlikli ve Sağlıklı Bir İş Ortamı İçin; Sosyal Güvenlik Haklarımızı Geliştirmek, Sosyal Politikaların Uygulanması Konusunda Baskı Unsuru Olabilmek ve Her Düzeyde Yönetimlere Ortak Olmak İçin kamu çalışanları örgütlenmesi gerekmektedir. Ülkedeki Demokrasinin gelişebilmesi için sivil toplum örgütlenmeleri desteklenmelidir. Örgüt olarak bizden beklenen rolümüzü biliyoruz. Sorunun parçası olmak yerine çözümün tarafı olma kararlığımız sürecektir. Enerji Bir-Sen olarak demokrasinin alanını genişletmek temel hedeflerimizdendir. Özgürleştirici sendikacılıkta öncüyüz, etkiliyiz ve yetkili olacaklarını" belirtti.

9 Nisan 2008 Çarşamba

İSLAM SEVGİ VE KARDEŞLİK DİNİDİR.

Dünyanın ekonomik ve siyasi konjonktürünü henüz ellerinde tutmaya devam eden odaklar, şimdilerde psikolojik konjonktürü de İslam aleyhine kullanmaya başladılar. Metotları yıkım olan bu mihraklar, amacı İslam’ın yükselişini durdurmaktır.

Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'ın, İslam'ı şiddet ile özdeşleştiren filmi 'Fitne' filmi Kur'an-ı Kerim'i kötüleyerek dünyadaki 1.3 milyardan fazla Müslüman'ın duygularına zarar vermektedir. Bu filmin yalnızca farklı dini inançlar arasında huzursuzluk ve hoşgörüsüzlük yaratmayı, dünya barış ve istikrarını tehlikeye sokmayı amaçlamaktadır.

İslam tüm insanlığa sevgi, barış ve kardeşliği getirmiştir. Zira Allah elçisi olan İslam Peygamberi, sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık âlemi ve hatta bütün âlemler için gelmiş şefkat ve merhamet kaynağıdır. Bu gerçeği ters yüz etmek ve farklı göstermek boşuna kürek çekmektir. Asıl FİTNE budur.

İslam’a, Kur'ana ve İslam Peygamberi'ne hakaret ederek gerekçeler aramak ve din eksenli bloklar oluşturarak taraftar kazanmaya ve zincirleme tepkilerle ayrışmayı geniş tabana yaymaya çalışmak, tarihte emsali görülmemiş bir fitne örneğidir.

3 Nisan 2008 Perşembe

KUTLU DOĞUM


YÂ RASÛLALLAH, EĞER SEN, GELMESEYDİN ÂLEME,
GÜLLER AÇMAZ, BÜLBÜL ÖTMEZ, MECHÛL ESMÂ ÂDEM’E
VARLIĞIN MÂNÂSI KALMAZ, GARKOLURDA MÂTEME!....

“Kutlu Doğu, Hz. Peygamberi Anma ve Peygamberlere Saygı Haftası” Münasebeti Düzenleyeceğimiz Programa Teşriflerinizi Bekler . Saygılar Sunarız.

Enerji Bir Sen
Kırıkkale Şube Yönetimi



PROGRAM
-Enerji Bir- Sen Şube Başkanı “Cebrail İBİŞ’in Açılış Konuşması
- İmam hatip Lisesi Öğretmenlerinden Sadi Dinçkan’ın Konuşması
- İkramlar
-Katılanlara Sürpriz Hediyeler

Yer:Yenidoğan Mah.İstiklal Cad. No:6
Baştaş İşhanı Arkası (Memur-Sen Binası)
Tel:0 318 225 43 69
0506 544 74 30
Tarih:12/04/2007 Cumartesi Saat:15:00