8 Ocak 2009 Perşembe


Kırıkkale, İsrail'e Dur Dedi





Sivil Toplum Örgütleri İsrail'i Protesto Mitingi Düzenledi.



Filistin’in Gazze kentine işgalini sürdüren İsrail, dün akşam saatlerinde Kırıkkale’de Hüseyin Kâhya Parkı önünde toplanan yaklaşık 750 kişilik bir vatandaş grubu tarafından protesto edildi. Kırıkkale’deki sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği protesto mitingine çok sayıda siyasi parti temsilciside katıldı.

Hüseyin Kahya Parkı önünde dün akşam saat 17.30’da başlayan İsrail’e tepki Filistin’e destek mitinginde, İsrail’in Filistin’e yönelik işgali kınandı; Filistin’e destek sloganları atıldı. Protesto mitingini düzenleyen sivil toplum kuruluşları adına bir konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, “İsrail 27 Aralık 2008 gününden beri savaş uçakları, füzeler ve misket bombalarıyla giriştiği saldırıda yüzlerce Filistinli kardeşimizi öldürdü, 700’ünü yaraladı. Haritaya baktığımızda küçücük bir bölgeden ibaret Gazze’ye 200 ton bomba attılar. Siyonist sömürgeciler, Gazze’yi dünyanın en büyük açık hava hapishanesi yapmışlardı. Şimdi gardiyanlığı bıraktılar cellat oldular. Türkiye, dünya bu soykırıma dur demek için ayağa kalktı. Biz de ayaktayız. Kör gözleri açacak, duymayanlara duyuracağız. Bu katliam Filistin halkını imha etmek içindir; bu katliam onlarca yıldır tüm dünyanın gözü önünde devam eden soykırımın şimdilik son halkasıdır” dedi.

Bayrak Yakılmadı, Slogan Atıldı

Protesto mitingine katılan Kırıkkaleli vatandaşlar, yanlarında getirdiği pankartlarla ve hep bir ağızdan attıkları sloganlarla İsrail’e tepkilerini dile getirdi. “Katil İsrail, Filistin’den Defol”, “Filistin Yalnız Değil”, “İsrail Şaşırma Sabrımızı Taşırma” gibi sloganlar atan protestocular zaman zaman da tekbir getirdi.

Hiç yorum yok: