22 Ocak 2009 Perşembe

Memur Sen'den Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ü ziyaret




Memur Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ü ziyaret etti.

Ziyarette Memur Sen Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri ve Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Enerji Bir Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri İbrahim Hakkı Gül, Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak da yer aldı.



MKE çalışanlarının, özelleştirme söylentilerinden duydukları rahatsızlığı dile getiren Gündoğdu, bu kurumun özelleştirme yerine modernize edilerek problemlerin çözülmesi ve daha verimle hale getirilmesini istedi.Savunma sanayiinin yerlileştirilmesi ve dışa bağımlılığın azaltılarak bitirilmesinin önemine dikkat çeken Gündoğdu, bunun güçlü Türkiye için önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.




Toplu Görüşme ve Genel Mevzuat Sekreteri ve Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ise, kendi iş kolundaki sıkıntıları ve taleplerini iletti. MKE’de görev yapan itfaiye personelinin emekliliklerinin yardımcı hizmetler sınıfından yapılmasının bu çalışanlara mağduriyet getirdiğini söyleyen Hacı Bayram Tonbul, diğer itfaiye personeli gibi, genel idari hizmetler sınıfından emekli edilmelerini talep etti. Mutabakat metninin 2. kısmında yer alan 10. maddenin Çalışma Bakanlığı ile SGK nezdinde girişimde bulunarak çözülmesini isteyen Tonbul, bir çok alanda yaşanan ek ödeme sıkıntısının MKE’de de yaşandığını, konunun çözümü için YPK ve ilgili bkanlıklar nezdinde girişimlede bulunulması talebini iletti.



Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, MKE’nin özelleştirilmesinin mümkün olmadığını da açıklayan Bakan Gönül, itfaiye personelinin yaşadığı sıkıntının giderilmesi için SGK ile görüşeceğini, sözleşmeli personel ve 1 sayılı cetvelde yer alan personelin ek ödeme sıkıntılarını ise Bakanlar Kurulu’nda gündem getireceğini kaydetti.

Memur Sen’in faaliyetlerini takdirle izlediklerini de söyleyen Bakan Gönül, Ortak Akıl Mitingleri ve Filistin konusundaki duyarlılıkların toplumda büyük bir beğeni oluşturduğunu ifade etti. Toplumun sesini yansıtan bu tür etkinlerin sorumlu sendikacılık anlayışı doğrultusunda sürmesini beklediklerini kaydeden Bakan Gönül, Filistin’e destek mitinginin bu açıdan büyük önem arz ettiğini söyledi.

Hiç yorum yok: