28 Mart 2009 Cumartesi



HALKIN YOLUNDA, HAK'KA YÜRÜDÜ

Türkiye, ülkesi ve milleti için siyaset yapan bir liderini, bir vatan evladını, bir vatan sevdalısını kaybetti. Kahramanmaraş’tan Yozgat’a giderken bindiği helikopterin düşmesi sonucu, bir kaç gündür haber alınamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, halka hizmet için çalışırken Hakka yürüdü.

Siyasete bir duruş kazandıran, ‘adam gibi adam’ Muhsin Yazıcıoğlu, ilke sahibiydi, demokrattı, sivildi, dürüsttü, saygındı. Dindardı. Hep içimizden biriydi. İçimizden biri gibi yaşadı. Bütün liderlere soy adıyla hitap edilirken, o hep adıyla anıldı; Muhsin Başkan oldu.

Halka hizmet için çıktığı yolculuk, Hak’ka ulaşarak son buldu. Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki miting sonrası, Yozgat’ta düzenlenecek mitinge yetişmek üzere, ilk kez kiraladıkları helikopterle Yozgat’a doğru yola çıkan Muhsin Yazıcıoğlu, yıllar önce Mamak Cezaevi'nde yatarken yazdığı şiirdeki gibi veda etti milletine...

"Beton çok soğuk, üşüyorum" demişti şiirinde. 2 bin 200 metre yükseklikte soğuk ve tipi altında yine şiirinde olduğu gibi üşüyerek gitti ulaşmak istediği sonsuzluğun sahibine. Tıpkı şiirinde dediği gibi:

"Ben sonsuzluğu düşünüyorum

Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum

Durun kapanmayın pencerelerim

Güneşimi kapatmayın

Beton çok soğuk, üşüyorum.

Memur-Sen olarak, başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere; BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya, İHA Muhabiri İsmail Güneş, helikopter pilotu Kaya İstektepe’ye Allah(cc)’tan rahmet ve mağfiret; ailelerine, BBP camiasına ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun.

Hiç yorum yok: