30 Mayıs 2009 Cumartesi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Konfederasyon Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, Genel Başkanımız Hacı Bayram Tonbul ve Memur-Sen heyeti görüşme yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu’nda yapılan görüşme yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkan Gündoğdu ,başta Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunları olmak üzere kamu çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdi.


Genel Başkanımız Hacı Bayram Tonbul ise kendi hizmet kolumuzda, çalışanların mağduriyetlerini Başbakan Erdoğan’a iletti. Sorunlarına dair çözüm önerilerinden oluşan bir dosyayı da Başbakan Erdoğan’a sundu.

BAŞBAKANA İLETİLEN BİLGİ NOTUNDAKİ BAŞLIKLAR

1- I sayılı cetvele tabii memurların mağduriyeti,

2- YPK kararı eksikliklerinden doğan ek ödemeden faydalanamayan kamu çalışanlarının mağduriyeti (Teknik şef, Müdür Yardımcısı, Genel idari personel v.b,İdari hiyerarşiyi bozan uygulamalar)

3- Menderes EDAŞ ve Göksu EDAŞ’taki yaklaşık 500 çalışanın mağduriyeti

4- KİT’lerde çalışan itfaiye personelinin genel idari hizmetler sınıfına aktarılarak belediyelerdeki itfaiye personeliyle aynı statüye kavuşturulması için (MKE)

5- Çay-Kur personelinin hak kayıpları

6- Key ödemelerinde kaynaklanan sorunlar

Çalışanlardan alınan verginin 5 puan indirilmesini istediklerini ve krizde piyasayı da rahatlatacak kriz çeki uygulamasının da gündeme alınması gerektiğini belirtildi

En azından asgari ücret tutarında senede iki kez ödeme yapılabilir

Toplu sözleşme ve grev hakkı kamu çalışanlarına da verilmelidir.


Kamu Çalışanları Siyaset Yasağı kaldırılmalıdır.

Siyasi partileri kurmak da kapatmak da milletin yetkisindedir.




(CİHAN)
2009-05-29 18:17:08http://www.haberler.com/

Hiç yorum yok: