24 Şubat 2009 Salı

Biz Sendikacılığı İnsana Hizmet Etmenin Bir Aracı Olarak Görmekte ve Merkezimize İnsanı Alarak Sendikacılık Yapmaktayız.







Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şubesi üyelerine el çantası hediye etti. Çananta dağıtımında bir konuşma yapan Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şube başkanı Cebrail İbiş, Sendikamız bugün, sosyal hayatın kurallarına bağlılığı, iş ahengini, çalışma hayatında barışı, ülkemizde ve dünyada tüm insanlar arasında kardeşlik ve dayanışmanın kurulmasını, insan, hak ve hürriyetlerinin herkes tarafından kullanılması için çaba harcamayı, çalışma şartlarını uluslar arası standartlara çıkarmak için gayret göstermeyi, memur-işveren arasında çatışmayı öngören sınıf ve ücret sendikacılığının aksine, menfaat paralelliğine dayanan ilkeli ve sorumlu sendikal anlayışı geliştirmeyi, haksız rekabetin ve yoksulluğun önüne geçmek için kitlelerin örgütlenmesini ve eğitilmesini, ülkemizin kalkınmasına ve halkımızın refahına katkı sağlayacak her türlü ekonomik ve sosyal reformları desteklemeyi amaçlamaktadır. Sendikamız İçinden çıktığı ve içinde yaşadığı toplumun yerli ve milli değerlerine duyarlılığı varoluş amacının nirengi noktalarından biridir.Adil Bir Yaşam Mücadelesinde, Gelir Dağılımında Eşitlik İçin; Güvenlikli Ve Sağlıklı Bir İş Ortamı İçin; Sosyal Güvenlik Haklarımızı Geliştirmek, Sosyal Politikaların Uygulanması Konusunda Baskı Unsuru Olabilmek ve Her Düzeyde Yönetimlere Ortak Olmak İçin kamu çalışanları örgütlenmesi gerekmektedir. Ülkedeki Demokrasinin gelişebilmesi için sivil toplum örgütlenmeleri desteklenmelidir.4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu, bir an önce değiştirilmeli, sendikacılığın ana unsuru olan yönetime katılma, grev ve toplu pazarlık hakkı memura verilmeli , Gelir dağılımın adil bir şekilde gerçekleştirilmelidir., Kamuda çalışan işçi ve memur maaşları arasındaki adaletsizliğin giderilmeli, memurların yönetime katılımının sağlanabilmesi ve demokrasinin hayatın her aşamasına uygulanabilmesini, Halkın ihtiyaçlarına cevap verebilen sivil bir anayasanın bir an önce hayata geçirilmesi Çalışanlar üzerindeki vergi yükünün azaltılması, Yıllarca kamuda görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Memurlarımız emekli aylık ve ikramiyeleri yükseltilmelidir.Biz sendikacılığı insana hizmet etmenin bir aracı olarak görmekte ve merkezimize insanı alarak sendikacılık yapmakta, bu anlayışı temsil etmekteyiz. dedi.

17 Şubat 2009 Salı

İNSANCA BİR YAŞAM DÜZEYİNE ULAŞMAK İÇİN ETKİYİ YETKİYE TAŞIYORUZ SIRA SENDE ! -

16 Şubat 2009 Pazartesi

YETKİYİ VER ÇÖZÜMÜ GÖR Tribüne oynamak yerine ait olduğu kitlenin karşısına somut bir hizmetle çık

www.memurlar.net/haber/131328


YETKİYİ VER ÇÖZÜMÜ GÖR
Sağlık-Sen olarak son bir haftada Bakanlıkları adeta abluka altına aldık. Bakanlar, müsteşarlar düzeyinde yoğun temaslar gerçekleştirdik. Ve sonunda sağlık çalışanlarına bekledikleri müjdeyi vermenin gururunu yaşıyoruz.



İŞTE HİZMET SENDİKACILIĞI



Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Kaçar ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri,

Yataklı tedavi kurumlarında çalışan sağlık personelinden yemek ücreti kesintisi uygulamasının kaldırılması için geçtiğimiz hafta içinde Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa çıkarma yaptı.

İlk olarak Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile görüşen Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Sağlık Bakanının bu konuda Maliye Bakanı ile görüşerek sorunun çözümünü istediğini kamuoyuna açıklamıştı. Aynı hafta içinde Maliye Bakanı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilginç ve Bütçe Kontrol Genel Müdürü Naci Ağbal’la görüşerek konunun acilen çözülmesini isteyen Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, son olarak bir kez daha Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile görüşerek çözüm sürecini hızlandırılması talebinde bulundu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının yemek ücreti kesintisi nedeniyle yaşadığını mağduriyeti Başbakan’a aktardı. Başbakan da sorunun önümüzdeki hafta içinde çözüme kavuşturulması noktasında talimat verdi.

Süreci her aşamasında takip eden ve sağlık çalışanlarına müjdeyi veren Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen’in etkili girişimleri neticesinde sorunu çözdüklerini belirterek, “Hizmet sendikacılığı ilkemiz adına önemli bir başarı elde edilmiştir” dedi.



ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE DE SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Yapılacak düzenleme ile hem Sağlık Bakanlığı’na bağlı Yataklı Tedavi Kurumlarında, hem de Üniversite Hastanelerinde yemek ücreti kesintisi sona erecektir” diyen Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Yemek ücreti kesintilerinin büyük fedakarlıklar gösteren ve 24 saat esasına göre çalışan sağlık personelini üzen bir uygulama olduğunu belirterek “Geçte olsa Maliye Bakanlığı’nın genelgesinden kaynaklanan mağduriyetin gideriliyor olması sevindirici bir gelişmedir” diye konuştu.



SAĞLIK-SEN’İN HAKLI GURURU



Sağlık-Sen Teşkilatının, sağlık çalışanlarını mağdur eden bir sorunu çözüme kavuşturmanın haklı gururunu yaşadığını belirten Genel Başkanımız, şunları söyledi:

“85 bini aşan üye kitlemizden ve yurdun dört bir köşesinde hizmet için çırpınan inançlı, azimli teşkilat kadromuzdan aldığımız güçle, önemli bir sorun daha çözüme kavuşturulmuştur. Biz sorunlardan nemalanan değil, çözüme odaklanan bir sendikayız. Bugün itibariyle yemek ücreti sorunundan nemalanma gayreti içinde olanların oyunu bozulmuş bulunmaktadır. Sağlık-Sen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ne kampanya diyerek oyalamış, ne de dilekçe diyerek kandırmıştır. Tribüne oynamak yerine ait olduğu kitlenin karşısına somut bir hizmetle çıkmıştır. Sağlık-Sen bu mücadelesinin karşılığını da varlık nedeni olan sağlık çalışanlarını mutlu edecek bir hizmeti gerçekleştirerek almıştır. Tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olsun.”

MALİYE BAKANLIĞININ YEMEKLİ İLGİLİ YAZISI İÇİN
http://www.sagliksen.org.tr/article.php?article_id=2115

ALBAYRAKTAN SENDİKAMIZA ZİYARET




Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak Sendikamızı ziyaret ederek Belediye başkanı olması halinde yapacağı hizmetleri anlattı.

13 Şubat 2009 Cuma

Çalışanların Sorunları İletildi


Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul Kırıkkale Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Cebrail İbiş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri MKE Kurumu Genel Müdürü Ünal ÖNSİPAHİOĞLU ve Genel Müdür Yardımcılarını ziyaret ederek sendika üyesi çalışanların sorunları iletilerek çözüm için görüş alışverişinde bulunuldu.


Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, MKE Kurumunda çalışan üyelerimizin Görevde yükselme sınavı yapılmasını istediklerini belirtti. Tombul, MKE Kurumunda çalışan İtfaiye erlerinin özlük hakları bakımından yardımcı hizmetler sınıfında olup , İtfaiye çalışanlarının Genel İdari Hizmetler Sınıfına alınması konusunda yaptıkları çalışmaları anlatarak bu konuda kendilerinden destek beklediklerini ifade etti Tombul, bir çok alanda yaşanan ek ödeme sıkıntısının MKE’de de yaşandığını, konunun çözümü için YPK ve ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş ise, “MKE Kurumunun Türk savunma sanayi ve ülke ekonomisinin bel kemiği olan yüzyıllara uzanan tecrübesi ile Türk sanayi için bir ekol ve okul olma özelliği devam ettiğini belirtti” İbiş, MKE. ülke savunma sanayinin göz bebeği olduğunu ve bu kurumda yapılan yatırımlar ve yenileme çalışmalarıyla ülkemizin dost ve müttefik ülkelerin silah ve savunma ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade etti . Görüşmelerde İtfaiye şeflerinin maşları, Kurum lojmanlar ve diğer kurum çalışanlarının özlük haklar ile ilgili sendikanın görüşleri aktarıldı.

MKE Kurumu Genel Müdürü ÖNSİPAHİOĞLU, yapılan ziyaretten mutlu olduklarını ifade ederek. Kurum çalışanlarının özlük hakların geliştirilmesi konusunda kendilerinde ilgili kurumlar düzeyinde girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Önsipahioğlu, bu yıl içerisinde görevde yükselme sınavın yapılacağını belirtti.