31 Aralık 2009 Perşembe






Enerji Bir-Sen üyelerine cüzdan
2 Ocak 2010 •
Enerji Bir-Sen üyelerine cüzdan

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şubesi, 2010 Yılı üyelere yönelik promosyon olarak yaptırılan cüzdanları dağıttı. Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, 2009 yılı içerisinde Kamu çalışanlar büyük çoğunluğu borçlu hale getirilmiş, işsizliğe ve yoksulluğa mahkum edildiğini dile getirdi.

ÜYELERİMİZ TEMİNAT ALTINDADIR

Her şeye rağmen asla karamsar olmadıklarını dile getiren Başkan İbiş, “Çünkü biz biliyoruz ki milletimiz, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak birikim, iddia ve iradeye sahiptir. Sendikamız, ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ anlayışını içeren kültür ve medeniyetimizi referans alarak, sendikacılık misyon ve vizyonuna yeni anlamlar katan emeği, ekmeği ve özgürlükleri birlikte ele alan hizmet sendikacılığı anlayışını bu ülkenin gündemine taşımanın haklı gururunu yaşayan öncü sendikadır. Sendika olarak 2009’daolduğu gibi 2010’da da üyelerimizi risklere karşı koruyoruz Üyelerimiz 15.000 TL ferdi sigortalıdır. Sendikamız ile SBN Sigorta A.Ş ve Grup Marmara Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti. arasında imzalanan sigorta hizmetleri anlaşmasıyla üyelerimizi, kazalardan kaynaklanacak kayıplara karşı Grup Ferdi Kaza Sigortası’yla teminat altındadır”

ÜYELERE YÜZDE 5 İNDİRİM

‘Üyelerimizin hayat standardını artırmak için Kırıkkale’de bulunan Hayat Alış Veriş Merkeziyle Market Alışverişlerinde yüzde 5 indirim anlaşması imzalanmıştır’ diyen İbiş, “Enerji-Bir-Sen Kırıkkale Şubesi olarak 2010 yılına kamu çalışanlarının gasp edilen haklarının iadeleri beklentisi, kazanılmış haklarına yenilerinin eklenip, milli gelirden hak ettiği payı alarak ve toplu sözleşmenin kullanımının önündeki engellerin kaldırılarak yepyeni bir başlangıç yapılması temennisiyle giriyoruz. Bu temennilerle yeni yılın ülkemize, bölgemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve saadet etirmesini temenni ediyor, bütün milletimin yeni yılını kutluyoruz” dedi.

9 Aralık 2009 Çarşamba

Ak Partiye Ziyaret



AK Parti’den beklentimiz
10 Aralık 2009 •
AK Parti’den beklentimiz

Enerji Bir- Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş ve yönetim kurulu üyeleri Ak Parti il Başkanı Zühtü Aksal’a iadeyi ziyarette bulundu. İbiş, sendika olarak AK Parti’den beklentilerini iletti. Bazı konuları yargıya taşıyan CHP’yi eleştiren İbiş “CHP zihniyetini anlayamıyoruz” dedi.

ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine teröristlerin ateş açması sonucu 7 askerimizin şehit olması ve 3 askerimizin de yaralanmasının yüreklerimizi yaktığını ifade eden ibiş “Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozup, kardeşlik ortamını dinamitlemek isteyenlere karşı oluşturulan barış ve kardeşlik havası, bazı mihraklarca tekrar kaosa dönüştürülmek istenmektedir Enerji Bir -Sen olarak, terörün her türlüsünü lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.”şeklinde konuştu.

KAZANIMLARIN ARTMASI

İbiş “Bizler üyelerimizin yaşadığı ülkenin sorunlarını da dert edinerek sendikacılık yapıyoruz. Taşın altına elimizi koymak istiyoruz. İstiyoruz ki hem insanımıza hizmet edelim, hem de devraldığımız ülkemizi, bizden sonrakilere daha az problemle, mümkünse problemsiz devredelim. Hem ekmeğin hem de millet iradesinin savunuculuğunu yapmanın, sivil toplum örgütlerinin gerçek görevi olduğuna inanıyoruz. Memur-Sen ailesi olarak Türkiye’de kamu çalışanlarında birinci konfederasyonu durumundayız. Amaçla aracı karıştırmadan, amacın insana hizmet olduğunu unutmadan yerel, yerli değerlerle sendikacılık yapmayı önemsiyoruz. Dünyanın bütün çağdaş ülkelerinde muhalefet ve ana muhalefet partileri çalışanlar ve halk ile birlikte olup iktidarı birlikte sıkıştırarak, kazanımların artmasına çalışırken.”

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR

“Bizdeki ana muhalefet üniversite öğrencilerinin burslarını yargıya taşıyıp iptal ettirdiği gibi, şimdi de bir milyon 17 bin sendikalı memurun aldığı 10 TL toplu görüşme primine göz dikti ve Anayasa Mahkemesi’ne giderek iptal ettirdi. Kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi konusunda sendika ve konfederasyonlarla diyalog ve işbirliği için olması gereken ana muhalefet partisi, işçi sendikalarında uygulanan toplu sözleşme ikramiyesine benzer, kamu görevlilerinin toplu görüşme primleri için Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açarak, iptaline ve kamu görevlilerinin gelirlerinin azalmasına neden olmasını anlamak mümkün değildir”

BÜYÜMEDEN PAY VERİLMELİDİR

“Sendika Olarak Adalet ve Kalkınma Partisinden Bekletilirimiz; Türkiye’nin 2023 hedeflerimiz ve küresel lider vizyonuna uygun demokratik yeni bir anayasa yapılmalıdır. Kamu görevlilerine, temel hakları olan toplu sözleşme ve grev hakkı verilmelidir. 2010 enflasyon hedefi yüzde 5,3 iken, yüzde 2,5+2,5 olarak yapılan zam değiştirilerek yüzde 4+4 şeklinde gerçekleştirilmelidir.2012 yılının ilk altı ayına kadar ödenmesi vaat edilen ek ödeme takvimi belirlenmeli ve 2010 yılı için 30TL+30 TL ek ödeme artışı yapılmalıdır. 2010 yılı için hedeflenen yüzde 3,5 büyümeden pay verilmelidir.”

İYİLEŞTİRME YAPMALIDIR

“Sağlıkta katılım payı kaldırılmalıdır. Masada mücadeleyle kazandığımız; ancak ana muhalefet partisi tarafından açılan dava sonucu kaybettiğimiz toplu görüşme primi yeni bir düzenleme yapılarak tekrar ödenmeye başlanmalıdır. Adil gelir dağılımını sağlamalı ve çalışma koşulları insan onuruna yakışır şekilde iyileştirilmelidir. Toplu Görüşme sonucu anlaşmaya varılan sosyal konulardan iş kolumuzu ilgilendiren itfaiye personelinin yardımcı hizmetler sınıfından çıkarılarak genel idari hizmetler sınıfına alınmalıdır. Parlayıcı ve patlayıcı üretimi yapan MKE Kurumu Fabrikalarına Fiili Hizmet zammı verilmelidir.Bir sayılı cetvele tabi personel ücretlerinde iyileştirme yapmalıdır.”ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUKLA İKTİDARA GETİRDİ

İl Başkanı Aksal ise “Türkiye’de AK parti iktidarı çok iyi bir yönetim kadrosuna sahibiz. Ülkenin problemlerini bilen, hastalığı adeta teşhis eden tedavi yöntemlerini bilen bir hükümete sahibiz . Milletimiz bu işin böyle olmadığını izler işte koalisyonlardan ülkeyi 70 sente muhtaç eden hükümetlerden kopmuş olmanın bir sonucu olarak AK Parti’yi tek başına büyük bir çoğunlukla iktidara getirdi. “

MİLLETE HİZMET ARACI

“AK partide yılların birikmiş sorunlarını çözmek için kollarını sıvadı gece gündüz demeden Allah’ın izni ile çalışmalarına devam etti. Öyle bir zaman geldi ki bu çalışmalar milletimizin taktirini kazandı. İkinci defa yalnız başına güçlü bir şekilde iktidara taşıdı. Bizim anlayışımıza göre bu millet kendisini sevenleri seviyor. Milletin iktidar tanımı; kendine hizmet eden devlet yönetimi. İktidar, bizim tanımımıza göre millete hizmet aracı olarak görmenin ötesinde iktidardan bir beklentisi olan parti değil.”

BULANIK HAVAYI

OLUŞTURANLARA

ALET OLMAYALIM

“Biz milletimizin hizmeti aracı olarak iktidarı görüyoruz. AK parti döneminde milletimizin teveccühünü kazanmasının temelinde yatan ana yaklaşım budur. Millet kendisine hizmet edeni seviyor.Peki millet kimi sevmiyor? Millet kendisini sevenleri seviyor. Tabiî ki sevecek kalp kalbe karşıdır. Ama millet bulanık hava oluşturanları sevmiyor. Bulanık havada milletin faydasına bir durum yok. Ne zaman bulanık hava oluşturulduysa o dönemde millet bunun acısını endişesini çekmiş. Millet bulanık havayı sevenleri sevmiyor. Bulanık havayı oluşturanlara alet olmayalım. Bu millet bulanık havayı oluşturanlara alet olmanın da birçok cezasını çekti.”