28 Haziran 2010 Pazartesi

genel kurul

Yolumuzun uzun olduğunu en baştan bilerek, uzun soluklu bir yola çıktık.
Sendikacılığın ne olduğunu, nasıl yapılması gerektiğini bilerek, sendikacılık yapacağız dedik.
Örgütlenme geleneği bulunmayan ülkemizde bir taban hareketi olarak ortaya çıkan gönüllere hitap ederek, insan merkezli bir anlayışla, gece gündüz çalışarak büyüdük ve büyümeye devam edeceğiz.
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” anlayışını içeren kültür ve medeniyetimizi referans alarak, sendikacılık misyon ve vizyonuna yeni anlamlar katan sendikamız, evrensel değerleri milli değerlerimizin ışığında harmanlayarak; emeği, ekmeği ve özgürlükleri birlikte ele alan hizmet sendikacılığı anlayışını bu Kırıkkale’nin gündemine taşımanın haklı gururunu yaşayan öncü sendikadır.
Mücadele örgüsünde temel ve vazgeçilmez ilke, üyelerine hizmettir. Öncelik İNSAN’adır. Ne farklı siyasi eğilimler ne de etnik farklılıklar ölçü değildir. Ölçü çalışanların ekonomik ve demokratik taleplerini yaşama geçirmeyi üyelerine yararlı olabilmelidir.
Sendikacılığı sadece çalışanların haklarını savunmakla sınırlı dar bir anlayıştan kurtararak ekmeğin ve emeğin ancak demokratik, sivil ve özgürleşmiş bir zeminde değer kazanacağını öngörmüştür. Bu anlayışla hareket etmiştir. ‘Çanakkale Ruhu’ ekseninde birleştirici, bütünleştirici bir iklim oluşturmak kaygısıyla faaliyetler sergilemiş, ayrıştırıcı olmaktan özenle kaçınmıştır.
Başkalarına sataşarak, onlara çamur atarak değil, kendi gündemini oluşturarak yeni şeyler söylemiştir ve bu tutumunu sürdürmektedir. Gerçekleri inkâr ederek, kronikleşen sorunlarımızı yok saymak yerine ülke gerçeklerine saygılı ve sorunlarına hassasiyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu kimliğini gururla taşımış ve taşımaya devam edecegiz.
‘Çamur at izi kalsın’ anlayışını reddeden, insanları ‘öcülerle’ korkutma politikasına şiddetle karşı çıkan; birleştirici, milli ve manevi değerlerimiz konusunda hassasiyetimiz devam edecektir.
Sendikacılık yaptık yapmaya çalıştık.
Bu yolda bazen yokuş çıktık, bazen yokuş indik.
bazen bu yokuşlar daha bir dik, daha bir sarp oldu.
Dik yokuşlarda yorulmadık, sarp yokuşlarda dökülmedik.
Hep varlığımızı en kavi, en güçlü şekilde ortaya koyduk.
Varlığımız için kimseye minnet duymadık.
Kazanılmış haklarımıza dokunulduğunda, mücadelemizi daha yoğun verdik.
Örgütümüz hep en büyük desteğimiz oldu; gücümüzü oradan, onların dinamizminden aldık.
Sancılı zamanlar yaşadık.
Bu sancılı zamanları direncimizle aştık.
Yılmadık, yıkılmadık; şevkimizden hiçbir şey kaybetmedik.

Sendikal örgütlenmeyi engellemek isteyenlerin heveslerini kursaklarında kaldı.
Onlara, bizim hangi inançla yola çıktığımızı en gerçek şekliyle gösterdi.
Evet dostlar, varlığımızı devam ettiriyoruz. Gönüllere hitap ederek, insan merkezli bir anlayışla ve üye artışı sağlayarak
Enerji-Bir-Sen, güçlü örgüt yapısıyla Kırıkkale’de 4 yıldır büyümesini devam ettirdi. Bu, bütün teşkilatımızın eseridir. Her birimiz kendimizle gurur duyabiliriz.
Alkışlar; bütün üyelerimiz, bütün teşkilat mensuplarımız içindir.

Alkışlanacak bu çalışmalarımız bütün yokuşlara, bütün engellemelere rağmen devam edecek.
Üyemize sonsuz teşekkürler. İşyeri temsilcilerimize, şube yöneticilerimize sonsuz teşekkürler.
Var olun, sağ olun. Başarınız daim olsun. Rabbim bütün güçlüklerinizde yar ve yardımcınız olsun.
Kongremiz hayırlı ve uğurlu olsun.

Hiç yorum yok: