22 Ağustos 2010 Pazar

KIRIKKALE ENERJİ BİR SEN ŞUBESİ





Enerji bir sen kırıkkale şubesi mazbatasını alarak göreve başladı Şube başkanı ibiş Bize verilen görevin zorluğunun bilinci içinde olacağız üyelerimize hizmet için varız. Ne farklı siyasi eğilimler ne de etnik farklılıklar ölçü değildir. Ölçü çalışanların ekonomik ve demokratik taleplerini yaşama geçirmeyi üyelerine yararlı olabilmektir.
Bugün işkolumuzun bir çok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunların başında ek ödöme alamayan kamu çalışanlarının sorunu birinci öncelikli sorundur. Bu sorun 2008 yılından beri devam etmekte olup, ücret adalatsizliği had safhaya çıkmıştır. İktidardar bir an önce bu soruna çare bulmasını istiyoruz. Bu sorun bir an önce halledilmelidir. MKE Kunumun diğer önemli bir sorunu görevde yükselme sınavının 2006 yılından beri yapılmamasıdır. MKE Kurumu Parlayıcı Patlayıcı üreten fabrikalardır. Fiili hizmet zammından çıkarılmıştır. Bir an önce tekrar fiiili hizmet zammından yararlandırılmalıdır.
üç yıldır toplu görüşme masasında anlaşmaya varılan konulardan birisi olan İtfaiyecilerin genel idari hizmetler sınıfına alınması ile ilgili sorun hala devam etmektedir. Mecliste bulunan yasa tasrısı bir an önce meclisten çıkarılarak bu mağduriyet giderilmelidir.
Memurlar emekliye ayrılması durumda aynı işyerinde çalışan işçi arkadaşından daha az maaş ve emekli ikramiyesi olması gibi bir çok sorun sendika ve sendika yönetimlerinden çözüm beklemektedir. Bu yüzden Türkiyede memur sendikacılığının kat edeceği daha çok yol bulunmaktadır.

Hiç yorum yok: