9 Kasım 2010 Salı

KAT EDECEĞİMİZ ÇOK YOL VAR




Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, sendika üyelerini bir araya getiren yemekte bir konuşma yaparak, Memur-Sen’in son kez yapılan toplu görüşmeleri, kamu çalışanlarının yüzünü güldüren sonuçlarla tamamladığını söyledi.
08.11.2010 - 8:30
Bu haber 53 defa okunmuştur.
ÜYELERİ BİR ARAYA GETİRDİ
Vural Alabalık tesislerinde önceki gün akşam organize edilen ve çok sayıda sendika üyesinin bir araya geldiği yemekli toplantıda bir konuşma yapan Enerji-Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, sendika şubesi olarak yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında, organizasyona katılarak kendilerini yalnız bırakmayan tüm üyelere teşekkür ederek, 2010 yılında gerçekleştirilen toplu görüşmelerin, toplu sözleşme gibi kazanımlarla sonuçlandırıldığını söyledi. Memur-Sen’in, son kez yapılan toplu görüşmeleri, kamu çalışanlarının yüzünü güldüren sonuçlarla tamamladığını kaydeden İbiş, sadece Memur-Sen’in imzasının olduğu kazanımları şu şekilde aktardı.


YÜZDE 4 + YÜZDE 4 ZAM
“Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 2011 yılının birinci altı aylık döneminde % 4 ve ikinci altı aylık döneminde % 4 oranında artış olacak şekilde zam yapılması, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi uyarınca yapılan ek ödemenin, Ocak 2011 tarihinden itibaren 80 TL artırılması, Eş için ödenmekte olan mevcut aile yardımı ödeneğinin 2011 yılının birinci yarısında 20 TL ve ikinci yarısında 20 TL artırılması ve aile yardımı ödeneğinin sözleşmeli personele de verilmesi, Sözleşmeli personele ilk altı ay için 109 ikinci altı ayda da 20 TL artırılarak 130 çıkartılması, Sendika üyesi kamu çalışanlarına 3 ayda bir 45 TL Toplu Görüşme Primi ödenmesi.


ENFLASYON FARKI
AYLIKLARA YANSITILACAK
Yılın her bir yarısı için gerçekleşen enflasyon oranının anılan dönemlerde yapılan artış oranını aşması halinde, gerçekleşen enflasyon oranı ile söz konusu artış oranı arasındaki farkın ilk altı ay için 01 Temmuz 2011, ikinci altı ay içinse 01 Ocak 2012 tarihinden geçerli olacak şekilde kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine enflasyon farkı olarak yansıtılması. Emekli ikramiyesinin ödenmesinde dikkate alınan 30 yıllık süre sınırlandırılmasının kaldırılması konusunda çalışma yapılması ve bu maddelerin dışında maddelerin dışında memurların özlük haklarını geliştirici maddede uzlaşma sağlanmış ve üzerinde çalışma yapılmasına karar verilmiştir. KİT’lerde 1 sayılı cetvele tabi olarak çalışanların ek tazminat oranının 200’e çıkarılması ile ilgilide kanun tasarısı hazırlanmıştır. Bunun da bir an önce yasalaşmasını istiyoruz.


KAT EDECEĞİMİZ ÇOK YOL VAR
MKE Kurumun diğer önemli bir sorunu görevde yükselme sınavının 2006 yılından beri yapılmamasıdır. MKE Kurumu Parlayıcı Patlayıcı üreten fabrikalardır. Fiili hizmet zammından çıkarılmıştır. Bir an önce tekrar fiili hizmet zammından yararlandırılmalıdır. Üç yıldır toplu görüşme masasında anlaşmaya varılan konulardan birisi olan İtfaiyecilerin genel idari hizmetler sınıfına alınması ile ilgili sorun hala devam etmektedir. Mecliste bulunan yasa tasarısı bir an önce meclisten çıkarılarak bu mağduriyet giderilmelidir. Bu ve buna benzer birçok sorun sendika ve sendika yönetimlerinden çözüm beklemektedir. Bu yüzden Türkiye’de memur sendikacılığının kat edeceği daha çok yol bulunmaktadır.” Sendika üyelerinin yaklaşan Kurban Bayramı’nı da kutlayan Cebrail İbiş, üyelerinin birlik beraberliğini artıracak ve kaynaşmalarını sağlayacak organizasyonlarının devam edeceğini söyledi.