6 Şubat 2011 Pazar

MKE KURUMUNDA YETKİLİ SENDİKA UYUUUYOR MU?

Toplu Görüşmelerde sendikamızca gündeme getirilen ve Konfederasyonumuzca mutabakat altına alınan 80TL ( En yüksek devlet memuru maaşının %14’ü) ek ödeme YPK kararı henüz yayınlanmadan girişimlerimiz sonucu TTK ve TKİ’de verilmişti şimdi de EUAŞ Yönetim Kurulu kararınca avans olarak ödenmeye başlanmıştır.
Enerji Bir Sen’in Yetkili olduğumuz işyerlerinde Yönetim Kurulu Kararı ile Ek ödemeler Sözleşmeli personele ödenmektedir. MKE Kurumunda yetkili olan Diğer Sendika UYUYOR MU ? diye soruyoruz.
Enerji Bir Sen Genel Merkezi MKE Kurumuna Ek ödemelerin ödenmesiyle ilgili yazı göndermişlerdir. Gönderilen yazıda “ 5 Ocak 2011 tarih ve 27806 sayılı Resmi Gazetede 2011/1241 karar sayısıyla yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereği Kamu personel maaşlarının hesabına esas tutulan kat sayıların yeniden tespiti ve ilgili mevzuat uyarınca artırılması sözleşmeli personel ek ödemelerinin 14 puan artırılması istenmiştir.
Enerji Bir Sen Genel Merkezi ve Enerji Bir Sen Kırıkkale Şubesince Ek ödemelerin bir an önce ödenmesi için YPK ve MKE Kurumunda girişimlerimiz devam edecektir.

Hiç yorum yok: