13 Şubat 2009 Cuma

Çalışanların Sorunları İletildi


Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul Kırıkkale Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Cebrail İbiş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri MKE Kurumu Genel Müdürü Ünal ÖNSİPAHİOĞLU ve Genel Müdür Yardımcılarını ziyaret ederek sendika üyesi çalışanların sorunları iletilerek çözüm için görüş alışverişinde bulunuldu.


Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, MKE Kurumunda çalışan üyelerimizin Görevde yükselme sınavı yapılmasını istediklerini belirtti. Tombul, MKE Kurumunda çalışan İtfaiye erlerinin özlük hakları bakımından yardımcı hizmetler sınıfında olup , İtfaiye çalışanlarının Genel İdari Hizmetler Sınıfına alınması konusunda yaptıkları çalışmaları anlatarak bu konuda kendilerinden destek beklediklerini ifade etti Tombul, bir çok alanda yaşanan ek ödeme sıkıntısının MKE’de de yaşandığını, konunun çözümü için YPK ve ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş ise, “MKE Kurumunun Türk savunma sanayi ve ülke ekonomisinin bel kemiği olan yüzyıllara uzanan tecrübesi ile Türk sanayi için bir ekol ve okul olma özelliği devam ettiğini belirtti” İbiş, MKE. ülke savunma sanayinin göz bebeği olduğunu ve bu kurumda yapılan yatırımlar ve yenileme çalışmalarıyla ülkemizin dost ve müttefik ülkelerin silah ve savunma ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade etti . Görüşmelerde İtfaiye şeflerinin maşları, Kurum lojmanlar ve diğer kurum çalışanlarının özlük haklar ile ilgili sendikanın görüşleri aktarıldı.

MKE Kurumu Genel Müdürü ÖNSİPAHİOĞLU, yapılan ziyaretten mutlu olduklarını ifade ederek. Kurum çalışanlarının özlük hakların geliştirilmesi konusunda kendilerinde ilgili kurumlar düzeyinde girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Önsipahioğlu, bu yıl içerisinde görevde yükselme sınavın yapılacağını belirtti.

Hiç yorum yok: