10 Haziran 2009 Çarşamba

ÇALIŞANLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR.







Enerji bir sen Kırıkkale Şubesi tarafından Vural Alabalık tesilerinde Birlik ve beraberlik yemeği verildi. Yemeğe çok sayıda üye ve davetli katıldı. Yemekte bir konuşma yapan kırıkkale şube başkanı ibiş "Sendikacılık bizim için İnsana hizmet etme aracıdır. Sendikamız da hizmet sendikacılığı anlayışını benimsemiştir üyelerinin hak ve çıkarlarını her alanda koruyup geliştirmesi temel amacıdır.

Hükümetimizden sözde değil özde birşeyler yapmasını istiyoruz bu çerçevede 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu, bir an önce değiştirilmeli, sendikacılığın ana unsuru olan yönetime katılma, grev ve toplu pazarlık hakkı memura verilmeli , Gelir dağılımın adil bir şekilde gerçekleştirilmelidir, Çalışanlar üzerindeki vergi yükünün azaltılmalıdır. Küresel kirizin etkilerinin kamu çalışanları üzerindeki yükü azaltılması amacı ile kamu çalışanlarına yılda enaz iki kez asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmelidr.2008 yılında yayınlanan Yüksek Planlama Kurulu Kararları ile, kamu çalışanları arasında hoşnutsuzluk medya getirmiştir. YPK Kararı kamu görevlileri mağdur olmuş ve Bu mağduriyet devam etmektedir. Kamu çalışanlarının ücretleri arasında büyük eşitsizlikler ve farklar varken, ilgili karar farkının açılması dolayısıyla, çalışanlar arasında daha büyük ücret adaletsizliğine sebebiyet vermiş ve çalışma barış ve huzuru bozmuştur. Kamu çalışanlarının beklentisini boşa çıkarmış Kamu çalışanlarını ve ailelerini üzmüştür.
Kurumlar arasında ücret adaleti sağlanmasını amaçlayan Eşit işe Eşit ücret Kararnamesi, Kurumların içerisinde adaleti yerle bir etmiştir. Çalışma barışını tamamen yok etmiştir. Yapılan ücret düzenlemeleri ile kamu çalışanları büyük bölümü ardı ardına mağdur edilmekte hakkaniyet sınırları dışına çıkılmakta kamu da çalışma barışı gitgide bozulmaktadır. Bu sebeple, artık bu işe dur demenin zamanı gelip geçmektedir. Ayinesi iştir,kişinin lafa bakılmaz sözü gereği, YPK kararında ki yanlışlıkları bir an önce hükümet tarafından düzeltilmesini istiyoruz.düzeltilmelidir. dedi.

Sözlerime son verirken,“Hizmet Sendikacılığı” parolası ile faaliyet gösteren Şubemiz, bu yıl yapılan üye tespit toplantılarında üye sayısını geçen seneye oranla MKE Kurumu fabrikalarında % 75 oranında artırdı. DSİ ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü ve Bedaş Kırıkkale İşletme Müdürlüğünde örgütlülük oranı % 80 oranında gerçekleşti. Emeği geçen üyemizden, işyeri temsilcimizden Yönetim Denetim Disiplin kurulu üyelerimizle Bizi tercih eden üyelerimize şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi arz ediyorum.

Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul'da bir konuşma yaptı konuşmasında Memur sen konfederasyonun bu sene en çok üyesi olan konfedarasyon olduğunu memur sen aielesinin hızla büyüdüğü söyledi. Sözlerine Memur-Sen ve Enerji bir Sen'in faaliyetlerinden, YPK kararı ve son toplu görüşmelerde edinilen haklar ve Grup ferdi sigortası hakkında bilgi verdi. Memur-Sen'in başbakanla yaptığı görüşmeyede değinen genel başkan kamu çalışanlarının sorunlarının çözülmesi amacıyla hazırladıkları dosyayı Başbakana verdiklerini bildirdi.

Hiç yorum yok: