24 Nisan 2008 Perşembe

TBMM Millet İradesini Hiçe Sayanlara En Büyük Cevaptır

Vatanımızın her bir köşesinin düşman tarafından işgal edildiği, istiklalimizin ayaklar altına alındığı karanlık tablodan aziz milletimizin şanlı bir silkinişle ayağa kalkmasını, kendi geleceğiyle ilgili kararları kendisinin alabileceğinin deklarasyonunu ifade eden TBMM’nin açılışının 88. yıldönümünü idrak ediyoruz.
TBMM millet iradesinin yansımasıdır. Milleti özne kabul edişimizin sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin millet iradesi olduğunun göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün millet iradesine ve egemenliğin millete ait oluşuna ilişkin şu sözleri son derece anlamlıdır: “Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkûmdurlar.” “Hâkimiyetine doğrudan doğruya sahip olmanın kıymetini pek iyi anlayan ve pek iyi bilen millet, bu mukaddes hâkimiyetine karşı baş gösterecek her tehlikeyi kahredecektir.”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini kavrayamamış, egemenliğin milletin bütününe değil, elitist bir kesime ait olduğu zannına göre hareket eden kesimlerin Milli Mücadele dönemini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün millet iradesine ve egemenliğine ilişkin görüşlerini ihtiva eden metinleri tekrar tekrar okumaları ve hazmetmeleri gerekir.
Son zamanlarda milleti hafife alan, milli egemenliği millete rağmen millet için egemen olma tanımıyla oligarşik bir biçime dönüştürmeye çabalayan yaklaşımları kaygıyla takibediyoruz. Millet, iradesini gizli seçim açık sayım yöntemiyle seçtiği temsilcileri aracılığıyla ve hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmaksızın kullanmaktan yanadır. Bu milletin her bir ferdi kendi geleceğini, ülkesinin geleceğini önemsemektedir. Millet çoğunluğunun yanlışta ittifak etmesi mümkün değildir. Milletin, iradesine ipotek koyan akıl hocalarına da ihtiyacı yoktur.
Ülkemizde toplumsal barış ve huzurun demokrasiyi içimize sindirmek, millet iradesini egemen irade olarak kabul etmekle mümkün olacağına inanıyor, Milli Mücadeleyi gerçekleştiren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz.

Hiç yorum yok: