22 Mart 2009 Pazar

ÇALIŞMA YAŞAMINDA STRES





Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şubesi “Çalışma Yaşamında stres” adlı bir söyleşi düzenledi. Söyleşide açıklamalarda bulunan Uzman Doktor İbrahim Yılmaz “Stres yaşamın gerçeğidir” diyerek katılımcılara stresten uzak durulması hakkında uyarılarda bulundu



4688 DEĞİŞTİRİLMELİDİR

Programda açılış konuşması yapan Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş 2008 yılında kamu çalışanlarının beklentilerini değerlendirdi. İbiş konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “2007 yılında ülkemiz demokrasi alanında büyük bir sınav vermiş ve bu sınavdan başarı ile çıkmıştır. Bu süreçte kazanan ülkemiz olmuştur. 2007 yılında birlik ve beraberliğimizi zedeleyen terör olaylarının olduğu, annelerin, bacıların ve gelin kızların ağladığı bir yıl olmuştur. Terörün son bulması amacı ile başlatılan sınır ötesi operasyonun terörün tamamen yok oluncaya kadar devam etmesi en büyük temennimizdir. 2007 çalışanlar için büyüyen ülke ekonomisinden ve gayri safi milli hasılattan yeterli pay alınamayan bir yıl olmuş, maaşlar yoksulluk sınırının altında kalmış ve gelir dağılımında adaletsizlik devam etmiştir. 2008 yılında hükümetten kamu çalışanlarının beklentisi, insan onuruna uygun bir yaşam düzeyidir. Uygulanacak ekonomik politikalar, istihdam ve üretime öncelik tanımalı, politikaların tekmelini insan oluşturmalıdır. 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu biran önce değiştirilmelidir”



ADİL BİR DAĞILIM

Sendikacığını ana unsuru olan yönetime katılma, grev ve toplu pazarlık hakkının memurlara verilmesi gerektiğini belirten İbiş, “Gelir dağılımının adil bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Kamuda çalışan işçi ve memur maaşları arasındaki adaletsizlik giderilmelidir. Çalışanların yönetime katılım sağlanmalı ve demokrasi hayatın her aşamasında uygulanmalıdır. Halkın ihtiyaçlarına cevap verebilen sivil bir anayasanın biran önce hayata geçirilmelidir. Adil bir yaşam mücadelesinde, gelir dağılımında eşitlik için, güvenlikli ve sağlıklı bir iş ortamı için, sosyal güvenlik haklarımızı geliştirmek, sosyal politikaların uygulanması konusunda baskı unsuru olabilmek ve her düzeyde yönetimlere ortak olmak için kamu çalışanları örgütlenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.



PLAKET VERİLDİ

“Çalışma Hayatında Stres” adlı konuşmasıyla stresin sebepleri, ve çözümü hakkında katılımcılara bilgiler veren Uzman Doktor İbrahim Yılmaz, “Stres yaşamın gerçeğidir” diyerek, hayatımızın her noktasında stresin varolacağını belirtti. Yılmaz, “stres yaratabilecek ortamlardan uzak durulması gerekir. Kişi sosyal ve ekonomik sorunları karşısında çaresiz bir şekilde kalırsa stres büyür. Bu yüzden sorunlarınızı hallederken kendinizi yormayınız. Sorunlarınıza hep olumsuz yönden bakmayınız. Halledebileceğiniz yollardan giderek, yıkımınızı en aşağı indirin. Zaten biz doktorlar, kişilerin sosyal, ekonomik ve çevresel sorunlarını kaybedemeyiz. Kişide bu sorunlardan kaynaklanan stresi en aza indirip, kişinin olaylara tepkisini ve yıkımını en aza indirmeye çalışırız. Bizim tavsiyemiz, soğuk kanlı ve düşünceli hareket edilmelidir. İş sorunlarını eve, ev sorunlarını işe ve dışarıdaki hayatınız sorunlarını da ev ve işinize getirmeyiniz. Bu sayede sorunlarınızın büyümesini engellersiniz” şeklinde konuştu. Toplantıya katılımdan dolayı ve verdiği bilgilerden dolayı Uzman Doktor İbrahim Yılmaz’a Enerji Bir-Sen tarafından plaket verildi.

Hiç yorum yok: